måndag 24 oktober 2011

Första helgen i Chiclayo

I helgen har vi kommit igång med att träffa lite folk i kyrkorna. I lördags kväll var vi med på ungdomsgruppen i Las Brisas där de välkomnade oss. Efter lovsång, undervisning och lite lek bjöds det på fika. De hade fått recept av Elin och gjort kladdkaka till alla. Fint!! På förmiddagen igår var vi med på gudstjänsten i Las Brisas. De har för tillfället ingen kyrka att vara i, så alla samlingar är hemma hos pastor Pepes familj, i huset mittemot Lindströms. 
På eftermiddagen åkte vi ut till San Antonio och deras gudstjänst. Det var så roligt att komma tillbaka dit och träffa alla människorna som jag lärde känna för nästan tre år sedan. Jag kände igen dem och de kände igen mig, och det var verkligen ett kärt återseende. Bandet Messenger spelade till lovsången, med en ljudvolym som man knappt klarar av. Det var i alla fall omöjligt att höra sig själv när vi sjöng :-) Men det är väldigt kul! 
Efter predikan var det diverse pålysningar, och bland annat uppmärksammades Julia som fyller år idag (måndag). Hon fick ställa sig längst fram medan alla sjöng födelsedagssång och köade för att krama henne. Det kan man kalla uppvaktning! Men både jag, Jonas och Karin kände oss ganska tacksamma att vi fyllde år innan vi åkte hit :-) 

I lördags flyttade vi in i lägenheten. Vi har inget internet där ännu, så vi passar på att använda det när vi är hos Lindströms. Vi ska försöka fixa det idag, men man vet inte hur länge det dröjer. 
Det är ganska mycket som händer nu. På onsdag kommer Strandhems bibel- och lärjungaskola hit, och då ska vi ta hand om dem en del. Innan dess behöver vi komma iordning helt i lägenheten, så nu blir det många rundor in till stan, och samtal till folk som ska fixa diverse grejer åt oss. 
Nu har vi ätit middag hos Lindströms, och snart åker jag och Karin till stan för att köpa gardiner. 

Delar av ungdomsgruppen i Las Brisas

Delar av bandet Messenger med pastor Merci i mitten

San Antonio-ungdomar

6 kommentarer:

  1. Hola Betty!
    Trevligt att se så många kända ansikten! Förstår att ni har en del att fixa innan bibelskolan kommer. Ser fram emot att läsa om dina upplevelser. Saludos a todos los hermanos!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hahahaha! Underbart med Messenger! Var Trumpet-farbrorn kvar?

    SvaraRadera
  3. Jag såg ditt mail nu! Saxofon var det ju såklart! Och "mannen" inte "farbrorn". Jag tyckte väl att min kommentar klingade illa...

    SvaraRadera
  4. Hejsan Betty!
    Härlig känsla det måste vara att vara ute i Peru igen och träffa alla. Kul att läsa om allt ni hittar på. Hälsa folket i Las Brisas och San Antonio från mig :)
    Saludos!

    SvaraRadera
  5. Åå vad roligt! Så kul att se dom igen, även om det bara är på bild! :)

    SvaraRadera
  6. Hej Betty!
    Roligt att följa dig på bloggen. Hoppas ni snart känner att ni landat och är på plats och kan komma igång med era uppgifter!

    Undrar om du har någon adress....?

    Kram
    /Ida, Johan och Hugo!

    SvaraRadera