söndag 2 oktober 2011

Avskedsfester

Idag har tre av studenterna i mitt hus åkt vidare till andra platser, så det är bara jag och tyskan Inessa kvar. Tror det kommer bli mycket mer spanskaprat nu! 

Hur som helst. Igår var det avsked för dessa tre, både i skolan och hemma. Simeon och Tabea är bara i skolan senare på eftermiddagen så deras avslutning var jag inte med på, men däremot Anna-Marias. Avslutning i skolan går till så att eleven som slutar håller ett tal, en lärare ber, och sedan bjuds det på läsk och empenada. Tyvärr glömde jag ta bilder på empenadan, men det är som piroger fyllda med köttfärs eller ost. Jättegott! Och så Inca Kola till det - mums... 


 Anna-Maria och Julio

På kvällen var det dags för avskedsfest här hemma. Gästerna var inbjudna till klockan 20, men så dags var varken gästerna eller maten på plats. Nej, Nixa och hennes väninna stod fortfarande i köket och förberedde kött för grillen, och jag och de andra tjejerna började duka. De första gästerna (Karin, Jonas och Schweizaren Marco) kom 20 minuter senare, och då lades köttet på grillen. Men inte vilket kött som helst, nej, kohjärta! Fint ska det vara. 
Det gick ganska fort att grilla så vi kunde snart sätta igång att äta. Nästan en timme senare kom skolans rektor och hans dotter som också är lärare. Då hade ju vi ätit färdigt, men vi satt ändå kvar länge vid bordet. Intressant kultur att det är accepterat att komma och gå som man vill! 

 Förberedelser inför grillspetten med skivat kohjärta - "anticucho".

 Färdiggrillat och serverat med potatis och persiljeröra med vitlök. Faktiskt helt okej! Det var väldigt gott kryddat, så om man inte tänkte så mycket smakade det som vilket kött som helst. Lite annorlunda konsistens kanske, men ganska gott.

 Inessa, Simeon, Tabea och Marco. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar