söndag 25 september 2011

En lördag

Idag har vi varit lediga, men jag passade på att plugga lite i förmiddags. Lärarna bryr sig inte om att det är helg, nejdå, läxor ska man få varje dag! 

I eftermiddags var vi på picknick i en fin park en bit från centrum. Det var avskedsfest för en tysk familj som precis har slutat på språkskolan och åker härifrån nästa vecka. De flesta eleverna var med, plus ett par lärare. 
Många av eleverna på skolan är gifta och har minst två barn (ett amerikanskt par har sex barn!). Häftigt att se så många familjer som åker ut som missionärer. Här är många tyskar, och nästan alla de ska arbeta på ett sjukhus ganska nära Cusco när de har läst spanska, bland annat den familjen som nu åker iväg.







































































Sista bilden: Killen i grön tröja är min praktiklärare Pablo. Mannen som sitter på huk är hans pappa Julio som också är lärare på skolan och som Karin och Jonas bor hemma hos.


Ikväll gick vi förbi en kyrka ett kvarter från vårt hus där det var bröllop. Vi såg när brudparet kom ut ur kyrkan och klev in i en limousin, under tiden som en liten blåsorkester spelade och några människor i stora kjolar dansade nån slags folkdans. Vi såg även hur den stora vita limousinen lyckades krångla sig ut på gatan tillsammans med de små taxibilarna. Hur den sedan lyckades ta sig vidare på de smala gatorna är oklart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar