lördag 10 december 2011

Födelsedagsfest

Ikväll har jag varit på 30-årskalas hos Felipe i Cerropon. Elin var hemma med sjuka Elsa, så jag och Mattias åkte dit tillsammans. 
Vi var bjudna till klockan 7, vilket innebar att vi gav oss hemifrån kvart över 7 för att inte komma för tidigt... Fast det gjorde vi såklart ändå. Vi kom dit vid halv 8, nästa gäst anlände en halvtimme senare, och sedan kom några stycken ytterligare 40 minuter senare. Under den tiden som vi väntade på gäster och mat satt vi och pratade med Felipe. Det betydde ungefär att Felipe pratade, vi nickade och hm-ade, och Mattias ställde en fråga var femte minut. 
Klockan 9 hade alla gäster kommit (totalt 8 vuxna + 2 barn) och maten serverades. Ris med cabrito (killing) - riktigt gott. Men hur de tänker att man ska kunna äta ett köttben med sked är för mig fortfarande en gåta... Maten serverades som alltid upplagd på välfyllda tallrikar. Sedan kom drickan - chicha morrada - inte så gott. Men den gick ner lättare än jag befarat. Som tårta fick vi en jättegod sockerkaka, och som ljus tändes fyra stycken tändstickor i kakans mitt innan den skars upp och delades ut på assietter. 
När vi till slut gick hem vid halv 11 följde oss som vanligt Felipe, Jorge och en annan man. 


Jag måste berätta lite om Felipe. Han är son till en kvinna (Flor) som är medlem i kyrkan i Cerropon och har varit det ett tag. Felipe har varit ute och rest och arbetat på andra platser men bor nu hos Flor igen. När bibelskolan var här och hälsade på gjorde vi hembesök hos dem. Felipe berättade då om hur mycket tron betyder för hans mamma, men han sa inte så mycket om sig själv och vad han trodde och tänkte. Mattias berättade att han brukar synas utanför kyrkan men aldrig komma in och vara med. Men. I just den vevan måste det ha hänt något, för sedan dess har han varit med på så gott som alla möten i kyrkan! Nu går han medlemskurs hos Mattias och planerna är att han ska bli officiell medlem i församlingen nu på julafton. Halleluja! 
Han är en väldigt entusiastisk kyrkbesökare som gärna hjälper till med allt möjligt inför gudstjänsterna och vad som behöver fixas. Han är även en av mina fyra gitarrelever. Den mest entusiastiska, men tyvärr den med minst taktkänsla...
Hur som helst, idag berättade han att det var första gången han firade sin födelsedag! Och han sa att det var hans första kristna födelsedag och verkade uppriktigt tacksam och glad för att vi var där och firade med honom. Häftigt att få vara med om detta! 


Be gärna för Felipe och för hans fortsatta liv med Jesus. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar