tisdag 15 november 2011

Musik

Här är två filmklipp från samlingar i San Antonio.


Det första är från en ungdomssamling förrförra fredagen. Sången är "Si tuvieras fe" ( = Om du hade tro som ett senapskorn, så säger Herren, skulle du säga till bergen att flytta sig - och bergen skulle flytta på sig).
Från höger till vänster: Emanuel på gitarr och sång, Merci på sång, Jhon på trumma, Joel på trummor och Timo på gitarr.




Det andra är från lovsångskvällen förra måndagen. Sången är "En secreto, en el lugar tranquilo" (på engelska "I want to know you more", har glömt vad den heter på svenska). Den handlar om att vara i stillhet, att Gud finns i tystnaden, att vänta på Gud, lyssna på hans röst och att vilja lära känna honom mer. Ironiskt nog är sången inte det minsta lugn, den är precis lika fartfylld som alla andra sånger här! 
Förutom instrumentalisterna syns peruanska och svenska kyrkbesökare (och en dansk). 






Lite extra-info för er som har varit här förut och känner till kyrkan:
I andra klippet befinner vi oss i den stora, ordinarie kyrksalen. De har hackat bort betonggolvet för att lägga nytt golv, och nu är det bara sand på marken. Stubbarna som vi sitter på är från det stora trädet de har sågat ner på innergården. På grund av golvarbetet är nu de flesta samlingarna i det mindre rummet längst "bak" i kyrkbyggnaden - som syns i det första klippet.

1 kommentar: